Viitorul lui Dan Petrescu a fost stabilit, după o discuţie cu patronul! CFR, campanie de transferuri fără precedent – DigiSport

  • Se decide titlul în Bundesliga: Monchengladbach – Dortmund şi Bayern – Frankfurt (sâmbătă, 16:30, alternativ, pe Digi Sport 3)

  • Liga 1, play-off: Craiova – Viitorul, meciul decisiv pentru locul 3, e sâmbătă, de la ora 21:00, pe Digi Sport 1

Dan Petrescu va rămâne cu siguranţă şi în sezonul viitor la CFR. Tehnicianul a vorbit cu patronul Neluţu Varga şi a promis că se angajează într-un proiect de durată.

În ultimele zile s-a vorbit despre posibilitatea ca “Super Dan” să părăsească gruparea campioană, odată obiectivul atins. Antrenorul are foarte multe oferte tentante, însă a promis că va rămâne, independent de sumele cu care este momit.

Dan Petrescu a vorbit cu patronul, a garantat că va rămâne aici. El şi-a dorit foarte mult să se întoarcă la CFR, renunţând la un contract destul de bun. Avea un contract foarte bun, cu mult peste ce putem noi oferi. Principalul obiectiv, începând de luni, să spunem, este participarea într-o grupă a unei competiţii europene şi chiar dacă pare imposibil vrem Champions League“, a spus Daniel Stanciu, pentru Look Plus.

Urmează o serie de transferui la CFR

În momentul în care a acceptat să revină la Cluj, Dan Petrescu a purtat o discuţie foarte serioasă cu Nelu Varga în privinţa viitorului echipei. Tehnicianul a primit asigurări că va avea mână liberă în vară pentru transferuri, când, dacă va lua titlul, va putea întări serios echipa. Obiectivul e pătrunderea în grupele Europa League, în Champions League fiind aproape imposibil să se ajungă.

În acest context, vor avea loc o serie de transferuri spectaculoase, dar şi plecări, pentru a le face loc jucătorilor ochiţi de staff-ul tehnic. 5 fotbalişti se află pe picior de plecare de la CFR, din diferite motive.

Lista plecărilor de la CFR

Adam Lang nu a fost folosit deloc de Petrescu, iar şansele să rămână sunt “0”. Lui i se adaugă Males şi Ioniţă, fotbalişti care nu au dat randamentul scontat şi care nu intră în planurile lui “Super Dan”. Pentru jucătorul care are Rapidul în suflet există o ofertă de la Craiova şi e foarte posibil ca viitorul său să fie legat de trupa din Bănie. Mai nou, şi giuleştenii s-au interesat de el, iar fotbalistul s-a declarat deschis unei astfel de provocări.

O situaţie aparte este cea a lui Cristi Manea. Fundaşul dreapta e venit sub formă de împrumut de la Apollon Limasol şi sunt şanse mici ca acesta să mai fie lăsat de ciprioţi încă un sezon, în Liga 1. Clubul “mamă” se gândeşte să îl păstreze, având în vedere evoluţiile sale bune, dar nu ar spune “nu” unui transfer definitiv, dacă pe numele său va veni o ofertă foarte bună din punct de vedere financiar.

În fine, Hoban a ajuns la 36 de ani şi nu pare să mai fie văzut drept o soluţie de viitor. Întrebat după etapa următoare dacă va continua în Gruia, mijlocaşul a lăsat de înţeles că nu i s-a făcut vreo ofertă de prelungire a contractului scadent în vară. Totuşi, clujenii îl apreciază pe Ovidiu pentru tot ce a făcut pentru club şi vor să îi propună un loc în staff-ul tehnic sau administrativ. Astfel, e foarte posibil ca Hoban să agaţe ghetele în cui, urmând a deveni oficialul campioanei.

Cine vine la CFR

La capitolul veniri, CFR încearcă să îi aducă pe Paşcanu, Stoian şi Budescu, dar cu siguranţă Dan Petrescu are şi alte nume pe listă.

Următoarea perioadă va fi foarte dificilă, pentru că trebuie să ne decidem repede la ce jucători trebuie să renunţăm şi ce să achiziţionăm. Ne interesează şi jucători pe care trebuie plătite sume de transfer, dar şi jucători liberi de contract. De exemplu, la cei tineri este foarte greu să găseşti jucători liberi. Ai nevoie de doi jucători la începutul jocului şi trebuie să şi plăteşti pe un astfel de jucător. Nu se pune problema, din punct de vedere al finanţelor, se pune problema valorii. Nu prea avem posibilitatea şi timpul pentru a ne mai corecta. Clar, trebuie să faci două echipe”, a mai declarat Stanciu.

Etichete: cfr cluj , cfr , dan petrescu , cfr transferuri , cfr dan petrescu

Source: digisport.ro