Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasament, după eliminarea prematură de la Roma. Cât de mult poate coborî – DigiSport

  • Se decide titlul în Bundesliga: Monchengladbach – Dortmund şi Bayern – Frankfurt (sâmbătă, 16:30, alternativ, pe Digi Sport 3)

  • Liga 1, play-off: Craiova – Viitorul, meciul decisiv pentru locul 3, e sâmbătă, de la ora 21:00, pe Digi Sport 1

Simona Halep Roma | Simona Halep a fost eliminată neaşteptat de Marketa Vondrousova, în turul secund de la Roma. Sportiva noastră poate coborî până pe locul 4 WTA, după turneul de la Foro Italico.

Numărul doi mondial avea de apărat finala de anul trecut, adică 585 de puncte WTA. Astfel, de luni, Simona va avea doar 5533 de puncte şi poate aluneca serios în clasament.

Urmăritoarele ei în clasament au avut rezultate modeste în 2018 în capitala Italiei. Kvitova nu a participat, Karolina Pliskova a fost eliminată în turul secund, în timp ce Kiki Bertens a pierdut în primul tur.

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasament

Acum, toate cele trei sunt în formă mare şi două dintre ele pot trece peste Halep în clasament. Kvitova şi Pliskova se pot întâlni în semifinale, astfel că nu pot trece simultan peste Simona.

În schimb, o finală Bertens – Kvitova sau Bertens – Pliskova va însemna retrogradarea Simonei Halep pe locul 4 WTA.

Clasamentul de luni va fi luat în considerare pentru stabilirea capilor de serie la Roland Garros. Competiţie în care Simona s-a impus în 2018, după o finală cu Sloane Stephens, şi unde are de apărat nu mai puţin de 2000 de puncte.

În aceste condiţii, Simona nu se mai poate gândi pe termen scurt şi mediu la locul 1 WTA, ci doar la limitarea pierderii poziţiilor din clasament.

Etichete: simona halep , simona halep roma , halep wta , roma simona halep

Source: digisport.ro