Un scoţian de Cartea Recordurilor! Cine este antrenorul care l-a întrecut pe Sir Alex Ferguson – DigiSport

  • Tenis WTA, Roma, turul 2: Simona Halep – Marketa Vondrousova (joi, Digi Sport 2)

  • Liga 2, etapa a 35-a: Academica Clinceni-“U” Cluj (joi, 18:00, Digi Sport 1), Ripensia Timişoara-Petrolul (joi, 20:00, Digi Sport 1)

Sir Alex Ferguson, Guy Roux sau Arsene Wenger sunt câteva nume celebre care au intrat în istorie pentru longevitatea lor pe banca aceleiaşi echipe de fotbal. Însă managerii de la United, Auxerre şi Arsenal sunt eclipsaţi de Larry Barilli, care are aproape 84 de ani şi de 65 antrenează echipe de amatori dintr-un orăşel din Scoţia.

Barilli a fost antrenor-jucător de la vârsta de 18 ani, când a înfiinţat propria sa echipă în 1953, Barnhill Rovers, numită după strada pe care a copilărit. 

“Sunt doar dedicat fotbalului. Pur şi simplu îl iubesc! Cred că fotbalul de demult era mai frumos. Pe vremea mea, trebuia să ataci pentru a câştiga un meci. Acum, pasează mingea în spate îngrozitor de mult. E cam plictisitor”, şi-a explicat pasiunea pentru sportul-rege Larry Barilli.

În 1953, anul în care Larry s-a apucat de antrenorat, Iosif Stalin murea, Marea Britanie îşi încorona actuala Regină, iar Edmund Hillary şi Tenzing Norgay deveaneau primii oameni care ajungeau pe Everest. De atunci a câştigat 34 de trofee şi a stat pe bamcă la peste 2 000 de partide.

Barilli nu este cel mai bătrân antrenor din fotbal – recordul îi aparţine lui Ivor Powell, care a antrenat până la 93 de ani.

Vezi materialul cu antrenorul longeviv:

Etichete: sir alex ferguson , arsene wenger , larry barilli

Source: digisport.ro