EXCLUSIV Ion Țiriac a alcătuit topul celor mai valoroși tenismeni din istorie + îl taxează pe Federer: „Știți – Gazeta Sporturilor

Țiriac a acceptat, în cadrul dialogului cu reporterii GSP, să alcătuiască un top 3 al celor mai valoroși jucători din istoria circuitului masculin. Fără să stea pe gânduri, miliardarul i-a nominalizat pe Roger Federer (37 de ani, actualul 3 ATP) și pe foștii lideri mondiali Pete Sampras (acum în vârstă de 47 de ani) și Rod Laver (acum în vârstă de 80 de ani).

Totuși, Țiriac taxează decizia lui Federer de a juca rar la turneele pe zgură. Între 2016 și 2019, elvețianul nu a mai participat la niciun turneu pe suprafața roșie, revenirea sa consemnându-se la turneul de la Marid de săptămâna trecută, unde Roger a ajuns până în sferturi. 

20 de turnee de Mare Șlema cucerit Federer. Sampras a cucerit 14, iar Rod Laver 11

– Domnule Țiriac, cum ar arăta top 3 cei mai buni tenismeni all-time?
– Federer, Laver și Sampras. Nadal e și el pe acolo. Federer însă nu are egal. Jocul lui de azi nu e tenis, este o invenție făcută numai pentru el. Punctul e foarte scurt, distanța e mică, pentru că la anii ăștia nu mai poate să recupereze sau să țină cum țin ceilalți. Unde îl blamez eu, deși zice acum că vine să joace la turneul meu de la Madrid, om vedea!, deci unde îl blamez eu e că ori joci tot, ori spui la revedere și-un praz verde! La Formula 1, de exemplu, nu există să alerge un pilot doar 10 curse și gata. Federer poate face treaba asta în tenis. Oricum, lumea vine să-l vadă și dacă stă doar în tribună.

Interviul integral cu Ion Țiriac poate fi citit aici!

Vezi și: EXCLUSIV Ion Țiriac, schimb incendiar de replici cu Gerard Pique: „Pot să-ți dau și eu un sfat?”

Source: gsp.ro